Pressemeddelelser
Publiceret den: 20-03-2019
Kirkeminister Mette Bock ynder at sige, at “75 procent af danskerne er helt frivillige medlemmer af folkekirken”. Det rigtige tal er tættere på 43 procent. Og derfor arbejder Ateistisk Selskab for, at danskerne tager mere aktivt stilling til religion.

I disse uger kører en ny biograf- og onlinekampagne for hjemmesiden http://www.udmeldelse.dk, hvor brugere kan melde sig ud af folkekirken på ét minut.

“Folkekirken har et væld af passive medlemmer, som glemmer at tage stilling til deres tro og deres tilslutning til folkekirken. Derfor lavede vi i sin tid udmeldelse.dk - og derfor vil vi blive ved med at promovere den, indtil folkekirken eller kirkeministeriet laver en bedre løsning,” udtaler Simon Nielsen Ørregaard, formand for Ateistisk Selskab.

Ateistisk Selskabs bud på 43 procent bunder i følgende udregning:

Ifølge en undersøgelse fra Center for Kirkeforskning i 2013 ville 29 procent af et repræsentativt udvalg af folkekirkens medlemmer svare nej til spørgsmålet: “Forstil dig at alle medlemskaber af folkekirken blev annulleret, ville du så aktivt melde dig ind igen?”

Overfører vi det tal til det seneste befolkningstal og medlemstal for folkekirken fra 2018, får vi følgende nøgletal:

Frivillige voksne: 2.512.378 - 43%
Ufrivillige voksne: 1.026.182 - 18%
Børn: 813.947 - 14%
Ikke medlemmer: 1.428.683 - 25%

Når Ateistisk Selskab laver og markedsfører www.udmeldelse.dk er det for at få et mere reelt billede på, hvor mange danskere, der er “helt frivillige” medlemmer af folkekirken. For det er åbenlyst ikke 75 procent. Men det budskab er der ikke mange i folkekirken, der hilser velkomment. Sognepræst Sørine Gotfredsen har allerede kaldt kampagnen “dybt usympatisk”. Det undrer formand Simon Nielsen Ørregaard: ”Vi afhjælper simpelt et behov for de, der er ufrivilligt medlem af folkekirken. Hvordan kan det være usympatisk?”

For pressekontakt: Simon Nielsen Ørregaard 24656834.


Referencer: Folkekirkemedlemstal er hentet fra statistikbankens KM55-tabel og børn er defineret som alderen 0-17 år.
Kontaktperson:
Simon Nielsen Ørregaard
Telefon:24656834
 
Afsender:
Ateistisk Selskab
Peter Bangs Vej 169, 1 mf
2500 Valby
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse