Pressemeddelelser
Publiceret den: 14-03-2019
Jesper Poulsen, specialist i hundefoder hos Foder Engros Randers.

Det er og forbliver en jungle at vælge hundefoder. Derfor vil jeg her påpege netop de faldgrupper og myter du kan komme ud for.

Et foder skal være ernæringsrigtigt sammensat, og være med optagelige kilder. Desuden bør/skal det være uden kunstige farvestoffer, konserveringsmidler og smagsforstærkere. Derfor er tørkost i en god kvalitet det rigtige for din hund. Men husk at kigge på næringsindholdet, for en hunds behov ændrer sig fra vugge til grav, da man jo starter med hvalpefoder, herefter juniorfoder, voksenfoder og måske diætfoder og til sidst seniorfoder.

Det meste tørkost er i en høj kvalitet, og råvarerne er ofte fra den menneskelige fødevareindustri. Med tørfoder er det også nemt at sikre en korrekt fodring og høj optagelighed med de rette kilder. Priserne er fornuftige, og du kan sikre din hund et godt, sundt og langt hundeliv. Dog er der mange mærker at vælge imellem, hvor alle roser deres egne produkter. Så er du i tvivl, så find en specialbutik med flere brands. Og husk: 15 kg foder til kr. 189,- er for billigt, da der simpelthen ikke er gode optagelige råvarer i.

Så er der en anden type hundefoder.

Nemlig barf, der betyder biologisk afpasset, rå føde. Et foder, som jeg vil advare mod. For risikoen for fejlernæring er stor, den er besværlig og meget dyr. Foderet sælges ofte med en masse misforståede følelser og tro om at hunden er lig ulven, og derfor skal have ulvefoder. Hvor mange kan få øje på ulven i f. eks en puddel. Meget få hunderacer har ulvens behov.

Såfremt at man kan finde et barf-foder, der faktisk indeholder mere kød end ben og brusk, kræver det en grundlæggende indsigt i, hvorledes du selv blander barf med de nødvendige tilskud for at opnå det korrekte næringsindhold. Flere ernæringseksperter fraråder brugen af barf, og specifikt på en hvalp/unghund kan det give varige skader på grund af det ekstreme høje kalcium niveau, der stammer fra ben og brusk. Undersøgelser fra Sverige viser da også 100% forekomst af Salmonella- og campylobacter bakterier i testens udtagne prøver. Billedet er formentlig ikke anderledes herhjemme. Du bør derfor tænke sig godt om, før du vælger barf. I mange tilfælde er det billigere at gå til slagteren og købe en engelsk bøf, og det siger da ikke så lidt.

Må din hund spise madrester?

Det vil jeg fraråde. For menneskemad er til mennesker, og hundemad er til hunde. Så med mindre der er tale om et enkelt stykke kød eller lignende, så lad være. Det ødelægger desuden optagelsen af det gode foder du forhåbentlig giver din hund. Hunde skal ikke have stivelse i form af kartofler, ris, øvrige kornarter og pasta. Dog forekommer der stivelse i tørfoder for at kunne opnå en for-klistring, så foderkroketten kan hænge sammen. Men det er et absolut minimum.

Ved dyrlæger noget om hundefoder?

Ja, men ikke alle. Samtidig skal du huske, at flere dyrlæger sælger hundefoder, og er derfor ikke helt uvildige rådgivere. Så mit råd til dig er, at du bør handle i en specialbutik. Her ved man alt om hundefoder, og er gode til at vejlede. Og husk at hyppige foderskift ødelægger optagelsen.

Sluttelig vil jeg anbefale, at du køber dansk. For så får du høj kvalitet og rene varer. Trods de engelsklignende navne er eksempelvis Essential, Go Care Royal og Kingsmore ægte dansk hundefoder.

Yderligere oplysninger fås hos Jesper Poulsen, Foder Engros, Randers, på telefon 52 24 72 17.
Mail: info@Randers.FoderEngros.dk www.foderengros.dk
Kontaktperson:
Jesper Poulsen
Telefon:52 24 72 17.
 
Afsender:
Foder Engros, Randers
Ribevej 4
8940 Randers SV
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse