Pressemeddelelser
Publiceret den: 06-03-2019
Forlaget Brændpunkt har i 2018-19 et tematisk fokus på historier om flygtninge- og indvandrerproblematikker.

Det vi gerne vil med vores temafokus er at belyse området fra en menneskelig vinkel, og det har vi som forlag valgt at gøre uden at gå på kompromis med den litterære kvalitet.

I praksis har temafokusset bl.a. resulteret i udgivelsen af de to titler, vi her gerne vil gøre opmærksom på, og som fra hver deres hjørne belyser de omfattende problemer, der kan opstå, og ofte opstår, når kulturer mødes.

Det drejer sig om "Også du vil finde ro" af Massoud Kadkhodaee, som vandt 2. præmie i Forlaget Tiderne Skifter og Dansk Flygtningehjælps romankonkurrence i 2016, og som med stor succes har været udgivet på farsi. Romanen omhandler en iransk flygtnings problemer med at føle sig hjemme i den danske kultur.

Og så drejer det sig om "Tørke" af Michael Pedersen, som indirekte beskriver problemerne i et Danmark, som lukker om sig selv bag ligusterhækken.


21. marts 2019 udkommer "Også du vil finde ro" af Massoud Kadkhodaee
Også du vil finde ro er en roman om sammenstød mellem kulturer, en kærlighed, der er under pres fra omverdenen, og en mands kamp for at bevare sig selv i en ny verden.
De sidste par år har Bahram fået en stadig større uro i sjælen. Nu ser han tilbage på sit liv.
Bahram kom til Danmark i 80’erne som flygtning efter den iranske revolution, og på overfladen lever han nu et trygt og behageligt liv i Danmark, men hustruen, Kati, og han har bevæget sig langt væk fra hinanden. Kati er sprunget ud i sit nye lands kultur med begge ben og kan hverken se eller forstå, hvorfor Bahram ikke er faldet til i Danmark. Hvor Kati ser frem, ser Bahram tilbage, og det store spørgsmål er, om de kan finde roen sammen...

Massoud Kadkhodaee, f. 1954, er uddannet bibliotekar, og "Også du vil finde ro" er hans femte bog. Romanen blev kåret som nr. 2 i Dansk Flygtningehjælp og Tiderne Skifters romankonkurrence om flygtninge. Romanen er tidligere udgivet på farsi og har modtaget et væld af gode anmeldelser.


18. marts 2019 udkommer "TØRKE" af Michael Pedersen
Romanen "TØRKE" udspiller sig henover sommeren 2018, hvor solen bager ned over en lille villavej i Danmark.
Enkemanden Hugo bor alene i sit hus. Han er en mand, der helst vil passe sig selv bag sin høje hæk, men han bliver provokeret af sine naboers livssyn og livsstil, hvilket fører til en række konfrontationer med DF'eren, LA'eren og Familien Danske Bank, som han kalder dem. Den eneste han kommer godt ud af det med på vejen er den psykisk syge Allan.
Der er en humoristisk nerve i fortællingen, der blander sig med en underlæggende fornemmelse af krimigenren. Blev der begået et mord - eller blev der ikke?
Romanen kan i sin form og tematik minde om TV-serien "Lærkevej".

Det er sjældent, jeg har læst en nutidig satire så skarp som den her. En vigtig pointe er, at der ikke er nogen helt - men en vranten gammel mand, der insisterer på medmenneskelighed i en tid, hvor menneskelighed betragtes som en svaghed. (...) Der er noget Panduro over det…
Jens Blendstrup, forfatter og foredragsholder.

Michael Pedersen, f. 1974, har arbejdet som gymnasielærer siden 2006 i fagene dansk, filosofi og oldtidskundskab. Før dette underviste han på musikskole.
Michael Pedersen har tidligere udgivet 3 romaner (2007, 2008, 2018) og en filosofisk bog om Søren Kierkegaard (2013).


Gratis anmeldereksemplar kan rekvireres på forlaget.braendpunkt@gmail.com

Tak for jeres opmærksomhed.


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse