Pressemeddelelser
Publiceret den: 20-02-2019
”Mammut” er en stille, genkendelig hverdagsfortælling, der suger læseren ind i hverdagens hamsterhjul og opfordrer på sin egen stille måde os alle til at gøre oprør, inden det er for sent.

– Jeg forstår ikke, hvorfor der bliver stillet så mange spørgsmål, hvis man siger sit på-papiret-perfekte-job op uden at have et andet på hånden. Er det ikke en tilstrækkelig grund, at man er bundulykkelig? spørger Signe Birkum retorisk.

I et sommerhus ved Vordingborg i foråret 2012 begyndte Signe Birkum på en roman. Hun var netop hjemvendt til Danmark fra München, hvor hun havde arbejdet ved Kgl. Dansk Generalkonsulat. Men hun havde fået nok, sagt op, og var rejst hjem uden at have noget sted at bo.

– Det eneste, jeg hørte, var, at det kunne jeg da ikke. Og jeg blev virkelig provokeret. For hvorfor egentlig ikke?

’Mammut’ er Signe Birkums forsøg på at råbe op om alt det, vi gør, fordi vi tror, vi bør. Men som i virkeligheden gør os ulykkelige og ønske os væk til tidlig pension og livspauser.

Væk fra lokumspapir i tre lag, svinekød i familiepakker, kaffe på tilbud og hakkede tomater på dåse
I Mammut møder du Sara, en kvinde omkring de 30. Hun forsøger på den ene side at leve op til sine forældres og kærestes forventninger om hus, hæk og Weber-grill, mens hun på den anden side føler sig som suffløren, der ufrivilligt spiller hovedrollen i en andens liv. Hun bliver mere og mere sikker på, at hun bliver nødt til at tage et opgør.

”Mammut” er for voksne kvinder, der også ind i mellem mærker, at livet bare passerer forbi.

Ude nu. Fås hos alle boghandlere og på biblioteket.

Titel: Mammut
Forfatter: Signe Birkum
Pris: 199,-
Forlag: Vipstjert
Sideantal: 141

Uddrag af anmeldelser og omtaler:

"Dette er en stille, genkendelig hverdagsfortælling (...), der suger læseren ind i hverdagens hamsterhjul og opfordrer på sin egen stille måde os alle sammen til at gøre oprør, før det er for sent."
”For voksne kvinder, der også ind i mellem mærker, at livet bare passerer forbi.”
- fra lektørudtalelsen

”Dette er en stille genkendelig hverdagsfortælling (…), der suger læseren ind i hverdagens hamsterhjul og (…) opfordrer os alle til at gøre oprør, inden det er for sent.”
- fra lektørudtalelsen

”Jeg vil anbefale Mammut til stort set alle romanlæsere, som godt kan lide bøger der lægger op til lidt refleksion hos læseren.”
- Sidses Bogreol (finalist til Danish Book Blog Award)

“Portræt af det moderne samfund”
- Bogtanken

“Bogen sætter spørgsmålstegn til alt det, vi gør, fordi vi bør”
- Alt for Damerne

“Sproget er beskrivende på en sådan måde, at man næsten selv mærker alle sanseindtrykkene fra eksempelvis en varm sommerdag. Mammut kan varmt anbefales!”
- Litteraturreolen

“Mammut af Signe Birkum er en skøn roman om at falde udenfor rammerne, om at føle sig fanget et sted man ikke vil være.”
- Hverdagslit

“Opgør med omverdenens forventninger”
- Frederiksborg Amts Avis
Kontaktperson:
Signe Birkum
Telefon:30744241
 
Afsender:
Signe Birkum
Strandlodsvej 25K, 2. tv.
2300 København S
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse