Pressemeddelelser
Publiceret den: 19-02-2019
Et langt liv i musikkens verden sætter sine spor på hørelsen, også for Ib Grønbech, der i en alder af 63 år fortsat turnerer land og rige rundt med sit band og de kendte hits som "Hvorfor må jeg ik' få Beatles-hår?” og Anne Lisse, som ”aldrig vil kissemisse.”
For at passe på sine ører og hørelse købte han for fire-fem år siden et høreværn i en musikforretning.
- Når man spiller med et band, så er der mere larm på scenen. Når fire mand spiller for fuld knald, så er det næsten ikke til at holde ud at være der. Derfor købte jeg høreværnet, så jeg kunne dæmpe lyden fra de andre. Og så lavede jeg en mixer, så jeg selv kunne skrue op og ned for de andre i mine ører. Ja faktisk kunne jeg skrue helt ned og kun høre mig selv. Det kunne jeg da godt synes, lød helt fantastisk, smiler den lune vendelbo.
Og mere fantastisk blev det for Ib Grønbech, da han efter en koncert blev kontaktet af en af publikummerne, nemlig hørespecialisten Mathias Davidsen fra Audika. Han havde under koncerten bemærket, at Ib Grønbechs høreværn var en standardvare.
- Gået på klingen vil jeg da godt indrømme, at det vistnok ikke kostede alverden, men det var det høreværn, forretningen havde, siger han.
Mathias Davidsen tilbød Ib Grønbech at få lavet et professionelt høreværn gennem Audika, så han fik optimal beskyttelse af sine ører, og det var vendelbosangeren ikke sen til at takke ja til.
- Jeg startede min musikkarriere som trommeslager i skolen og senere i et danseorkester, og der tæskede jeg løs på trommerne, for orkestret spillede virkelig højt. Siden har jeg flere gange tænkt, at jeg har været heldig ikke at få en høreskade. Jeg har været derude, hvor jeg har haft en høj tone og summen i ørerne og tænkt, at nu havde jeg fået tinnitus, siger han.
Frygten for at få en høreskade og især tinnitus har Ib Grønbech også haft tæt inde på livet.
- Min far fik tinnitus, og han led så frygteligt af det, at han ikke kunne være nogen steder, forklarer han.
Med farens sygehistorie og et arbejde, hvor ørerne i høj grad er udsatte, er Ib Grønbech meget opmærksom på at passe på sine ører. Derfor er han ekstra glad for, at det nu er Audika, der passer på hans hørelse.
- Det andet høreværn, jeg havde, fungerede nogenlunde, men det Audika har lavet til mig er bare fantastisk og meget professionelt. Det er formstøbt til mine ører, så det sidder helt perfekt. Tager jeg det på ude i trafikken, bliver der helt stille. Ingen lyd trænger forbi høreværnet og ind i mine ører med mindre, jeg beslutter det. På scenen er det endnu bedre. Det er ren vellyd, jeg nu får i mine ører, når jeg mikser de forskellige instrumenter sammen med min sang. Jeg er bare så glad for de nye høreværn og kan varmt anbefale Audika til at passe på ens hørelse. De nye høreværn har gjort en kæmpe forskel for mig, og man skal huske på, at man kun har ét sæt ører i livet. Dem kan man ikke få byttet til nye, smiler Ib Grønbech.

Foto 1: Ib Grønbech er født og opvokset i Løkken og flyttede sidst i 60’erne med familien til Hirtshals. Han har siden boet i Hjørring og senest Hundelev.

Foto 2: Med de nye høreværn kan Ib Grønbech holde alle lyde ude. Her er det Audikas Mathias Davidsen, der forsøger at råbe ham op.

Foto 3: Mathias Davidsen sætter de nye høreværn i Ib Grønbechs ører.

Foto 4: Ib Grønbech er glad for sine nye høreværn fra Audika.
Kontaktperson:
Mathias Davidsen
Telefon:70400200
 
Afsender:
Audika
Danmarksgade 26, st. tv.
6700 Esbjerg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse