Pressemeddelelser
Publiceret den: 12-02-2019
PRESSEMEDDELELSE
12. februar 2019

MICHALA PETRI
Årets P2 kunstner 2019

Torsdag den 14. februar, når P2 uddeler sine klassiske musikpriser i Musikkens Hus i Aalborg, modtager blokfløjtenisten Michala Petri den helt store hæder som ”P2 kunstner 2019”.
I priskoncertens 2. afdeling uropfører Michala Petri og Aalborg Symfoniorkester den tyske komponist Markus Zahnhausen´ s Recordare og Johann Sebastian Bachs Dobbeltkoncert for Violin og blokfløjte i c-mol sammen med koncertmester Vesselin Demirev.

Koncerten sendes direkte på P2, og Michala Petri kan opleves i en række andre koncerter og programmer, som P2 sender i løbet af 2019.

I begrundelsen for udnævnelsen skriver P2´s musikredaktør Esben Tange bla.:

”Michala Petri er et fænomen i dansk musikliv. Som blokfløjtevirtuos har hun i et halvt århundrede udforsket blokfløjtens natur, og med utrættelig energi har hun stillet sig i spidsen for en udvikling af instrumentets repertoire – fra musik inspireret af den oprindelige musik i Det Fjerne Østen til helt ny klassisk musik. På P2 ser vi med største glæde frem til at fejre Michala Petri med prisen som ’P2 Kunstner 2019’,”

”Det er en stor glæde og ære for Aalborg Symfoniorkester at kunne være med til at fejre Michala Petri og anerkende hende som en af Danmarks helt store internationale kunstnere. Vi ser meget frem til koncerten og til at hylde de øvrige prismodtagere,” skriver musikchef Jan Kvistborg fra Aalborg Symfoniorkester.

Michala Petri kunne den 1.juli 2018 fejrer sin 60 års fødselsdag ved en udsolgt koncert i Tivolis koncertsal i samspil med Tivoli/Copenhagen Phil og dirigenten Alexander Shelly. Denne koncert markerede samtidig at det var 50 år siden, i juli 1968, Michala Petri for første gang var solist med orkester. Siden er det blevet til næsten 5.000 koncerter rundt verden, fra de største koncertsale til de mindste kirker, - og til 70 CDér.
I løbet af årene har Michala Petri modtaget et væld af udmærkelser, priser og anerkendelser,- bla. Léonnie Sonning Musikpris i 2000 og den Europæiske Solistpris ” Pro Europa” i 2005. Siden 2012 har Michala Petri været adjungeret professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og hun blev i 2011 udnævnt til Ridder af Dannebrog 1. Grad.

Ved koncerten i Ålborg udkommer, i hendes serie af blokfløjtekoncerter fra forskellige lande, en nye CD American Recorder Concertos.

Link til DR/P2´s pressemeddelelse:

https://www.dr.dk/presse/michala-petri-bliver-p2-kunstner-2019

STORT TILLYKKE


www.ourrecordings.com
www.michalapetri.com
Kontaktperson:
Lars Hannibal
Telefon:40150577
 
Afsender:
OUR Recordings
Esromgade 15, 1315
2200 København  København N
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse