Pressemeddelelser
Publiceret den: 07-02-2019
Danmark har siden 1948 sendt danskere ud til krig, kriser og katastrofer. Projektet Udsendt Af Danmark lader de udsendte fortælle om, hvorfor de tog afsted, hvad de lavede og hvad de har taget med hjem.

Ved hjælp af udstillingen "Gennem Ild & Vand" breder man de mange veteraners fortællinger ud og oplyser bredt om, hvor Danmark deltaget, og hvordan vi har deltaget.

Et er den politik, der bliver ført af de siddende regeringer. Noget andet er de mennesker af kød og blod, der rejser ud i op til et år for udføre det arbejde, som Folketinget træffer beslutning om.

Formålet med Udsendt Af Danmark er at skabe et bredere og mere nuanceret billede af alle de danskere, som har været sendt ud på en international mission. Målet nås på flere måder - gennem online fortællinger, en fysisk vandreudstilling og via undervisningsmaterialer med tilknyttet brætspil.

Den fysiske udstilling ”Gennem Ild & Vand” er altså blot et element i folkeoplysningen om Danmarks veteraner og landets internationale engagement siden 1948.

Udstillingen er skabt med det formål at oplyse og samtidig være en generisk og mobil udstilling, der kan tilpasses, hvor den kommer frem. Den vil kunne fungere som en ubemandet såvel som bemandet udstilling, hvor udstillingen bliver knyttet til undervisning, spil og interaktivitet.

Ved hjælp af NFC-tags og QR-koder kobles udstillingen med universer skabt virtuelt og online. Således kan du ved hjælp af VR-briller eller din smartphone opleve udstillingen på flere niveauer.

Frem mod Flagdagen for Danmarks udsendte d. 5. september 2019 udgiver projektet online fortællinger, holder foredrag og turnerer rundt med udstillingen.

Danmarkspremieren på udstillingen finder sted på Københavns Rådhus d. 7. februar 2019 kl. 15.00 og tager derfra på Danmarksturné.
Kontaktperson:
Ann-Christina Salquist
Telefon:23297604
 
Afsender:
Foreningen Folk & Sikkerhed
Puggaardsgade 3, st.tv.
1573 København V
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse