Pressemeddelelser
Publiceret den: 24-01-2019
Udkommer 15. februar 2019 på Forlaget Brændpunkt

I sommeren 1957 forlader en nyudlært malersvend sin provinsby og rejser til Diskoøen i Nordvestgrønland, lokket af udsigterne til en god hyre og masser af arbejde. Men det omvæltende møde med det storslåede Grønland, ændrer hans liv for altid. Her finder han en barsk virkelighed i en endeløs smuk, men også fremmed og ugæstfri natur i et lille, isoleret fanger- og minesamfund, hvor de danske håndværkeres kamp mod vintermørke, kulde og hjemvé bliver de største manddomsprøver.

"Sidste båd fra Disko" er en roman om malersvenden Busses møde med det fremmede i en tid, hvor Danmark og Grønland var én nation, om end mere forskellige og meget længere væk fra hinanden end i dag. Busse, som drager ud på sit livs eventyr, konfronteres med ulighed, rester af dansk kolonialisme og begyndelsen til et gennemgående grønlandsk mindreværd.

Og så møder han havet. I periferien af Busses historie lever myten om det nye grønlandsskib, MS Hans Hedtoft, som skal binde kontinenterne sammen, året rundt og i al slags vejr.

Bogen er både en fortælling om håndværkerne i Grønland i midten af det 20. århundrede, men også et udsnit af historien om relationen Danmark-Grønland igennem to generationer. Og ikke mindst er det beretningen om et lille minesamfund, som engang for længe siden levede ved foden af Qutdligssat-fjeldet på Diskoøen.

Om forfatteren
Jacob Munkholm Jensen er uddannet journalist (født 1974) og debuterede som forfatter i 2011. Siden har han skrevet en række titler i forskellige genrer. Fælles for dem alle er en interesse for den historisk korrekte detalje, som sandsynliggør og underbygger fortællingernes troværdighed.
"Sidste båd fra Disko" er hans fjerde roman. Bogen er udgivet med støtte fra Den Grønlandske Fond, og den udkommer på forlaget Brændpunkt den 15. februar 2019.

Anmeldereksemplar kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com

Tak for jeres opmærksomhed.

Forlaget Brændpunkt
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Skibhusvej 35, 1. th.
5000 Odense C
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse