Pressemeddelelser
Publiceret den: 21-01-2019
Snart kan sommerhusturister på den jyske vestkyst få duften af Danmark med hjem som ferieminde. ”Danmarks Dufte” er en helt ny feel good-serie af livsstilsprodukter udviklet af iværksætteren Silke Pedersen, der sælger produkterne fra en ny butik i feriebyen Blåvand.

”Det er måske ikke noget vi tænker så meget over til hverdag, men Danmark dufter på en helt særlig måde. Særligt om sommeren på Vestkysten, hvor hav, lyng, birk og klitroser blandes med blæst og varme. Det er dufte, der sender mig direkte tilbage til min barndoms sommerferier,” siger Silke Pedersen, der holder åbningsreception 9. februar, inden hun slår dørene op til sin nye butik ”Danmarks Dufte” i Blåvand 11. februar.

DUFTE VÆKKER MINDER
Silke Pedersens forældre boede i Tyskland, men hver sommer i hendes barndom holdt de ferie hjemme på Vestkysten. Da Silke og hendes mand flyttede hjem til Danmark i 2017 efter 17 år i Mellemøsten, fik hun job i sommerhusbranchen. Oplevelsen af barndommens dufte i sommerlandet satte tankerne i gang.
”Dufte vækker minder. Hvorfor skulle vi ikke kunne tage de dufte med hjem fra ferie? I forvejen er det så populært med lokale madvarer og kunsthåndværk, men man kan ikke købe lokale dufte. Her i landet tænker vi ikke så meget over, hvor meget dufte faktisk betyder, i modsætning til andre steder i verden som for eksempel Bahrain. Men det er virkelig gået op for mig efter vi er vendt hjem,” fortæller Silke.

RENE PRODUKTER FRA DANSK PRODUCENT
Hun fik kontakt med producenten House of Cosmetics i Kolding, og sammen har de udviklet foreløbig tre duftserier med duftlys samt sæbe og lotion til både hænder og krop.
”Det er skønne, danskfremstillede produkter. Samtlige ingredienser er udvalgt med den allerstørste omhu, blandt andet bivoks og rene, økologiske olier fra mandler, oliven og solsikkefrø, der giver masser af vitamin E og antioxidanter. Vores lotion har en silkeblød konsistens og trænger hurtig ind i huden, så den får masser af fugtighed, bliver genopbygget og mere elastisk. Vores hand- og body wash er mild og renser effektivt med en blød skum, men udtørrer ikke huden. Og så dufter det helt fantastisk af Danmark,” siger Silke.

HYGGE - LYSE NÆTTER - BLÆST OG BØLGER
De tre serier har fået navnene Lyse Nætter, Hygge samt Blæst&Bølger, og hver duftkomposition er sammensat til at give den helt rigtige fornemmelse af det navnet antyder.
”Lyse Nætter dufter af lyng, birk og klitrose med den lyse lethed man føler på en sen lun sommeraften, når man sidder på terrassen med et glas vin. Hygge er en varm, romantisk fornemmelse af søde sager foran sommerhusets brændeovn, med duft af karamel, birkebark og musk. Blæst&Bølger er som at komme hjem efter en strandtur, hvor man rigtigt er blevet gennemblæst, en duft af friskhed med hyldeblomst og birketræer,” forklarer Silke.

EGEN BUTIK I FERIEBYEN BLÅVAND
”Danmarks Dufte” bliver som nævnt solgt fra egen butik i Blåvand, hvor det især er tyske og danske sommerhusgæster, der er målgruppen, men produkterne er også særdeles velegnede som en dejlig ’feel good’-gave til veninden, som værtindegave eller bare som en kærlig hilsen fra den jyske vestkyst. Desuden er ”Danmarks Dufte” online på den globale handelsportal sugartrends.com, der sælger lokale produkter fra mere end 400 små, lokale butikker fra hele verden.
Kontaktperson:
Silke Pedersen
Telefon:2325 1641
 
Afsender:
Danmarks Dufte
Sædding Strandvej 251 E
6710 Esbjerg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse