Pressemeddelelser
Publiceret den: 27-12-2018
Telemedicin giver konstant nye muligheder for at bringe lægelig ekspertise tættere på patienten. Nu udvider den danske health-tech virksomhed Hejdoktor med neurologer specialiseret i Multipel Sclerose (MS).

Supplement for patienter med Multipel Sclerose
Hejdoktor tilbyder nu et telemedicinsk supplement til fysisk fremmøde på de neurologiske afdelinger til patienter med MS.

Fokus er på tilgængelighed, patientoplevelsen samt på at sænke ventetiderne.

Praktisk vil det betyde at patienter med MS kan få klaret kontrolbesøg eller vende symptomer med en neurolog specialiseret i MS via Hejdoktors telemedicinske platform.

”For mange MS-patienter er bare det at komme ud af huset eller lejligheden ikke bare besværligt, men også omkostningsfuldt og tidskrævende. Vi vil gøre det lidt nemmere og lidt mere fleksibelt få hjælp” siger Mikkel Geertsen, medstifter og direktør i Hejdoktor.dk og fortsætter.

“Hvis vi kan bringe den nødvendige ekspertise ind i patientens eget hjem, så kan vi imødegå det stigende behov samtidig med at vi kan tilbyde sikre and komfortable online baseret kontrolbesøg til MS-patienterne - på den måde kommer dagligdagen til at fylde mere og sygdommen mindre.”

Scleroseforenings direktør Klaus Høm udtaler: ”Antallet af mennesker med sclerose i Danmark er fordoblet over de seneste 20 år, og samtidig oplever vi, at der mange steder i landet er mangel på neurologer. Det skaber desværre en situation, hvor patienterne oplever, at der ikke er tilstrækkelige ressourcer til de nødvendige kontroller. På den baggrund ser vi gode perspektiver i telemedicin. Telemedicin vil aldrig kunne stå alene og erstatte det fysiske møde mellem læge og patient, men det kan være et brugbart supplement.”

Det Danske Scleroseregister hilser initiativet velkomment
”Det er et faktum at der tilkommer flere patienter med MS og patienterne lever længere samtidigt med at der kommer flere medicinske behandlinger, hvilket fordrer bedre tættere monitorering for at optimere patients sygdomskontrol og livskvalitet. Derudover er forskning et nødvendigt værktøj, for at kunne fortsætte den gode udvikling. Da behovet for monitorering stiger og vi desværre ikke har speciallæger nok især i yderområder, hilser jeg alle nye initiativer velkommen” siger Melinda Magyari, neurolog, overlæge, Ph.d. og leder af Det Danske Scleroseregister.

Baggrunden for hejdoktor.dk
Det virtuelle sundhedshus Hejdoktor udspringer af ambitionen om at bringe sundhedsvæsenet tættere på patienten – uanset hvor i landet man bor.

Hejdoktor er grundlagt på et fundament af høje lægefaglige ambitioner og ønsket om at udnytte de teknologiske muligheder til at give patienten nem og hurtig adgang til sundhedssystemet. Tilgængeligheden er alfa og omega.

Idéen til Hejdoktor opstod på baggrund af en ph.d. afhandling i telemedicin med fokus på patienter med KOL. Afhandlingen afdækkede potentialet for behandling i hjemmet uden fysisk tilstedeværelse af sundhedspersonale – med dertil hørende højere patienttilfredshed og økonomiske besparelser for samfundet. Afhandlingen er forfattet af læge, Ph.D. Anna Svarre Jakobsen, der i dag er virksomhedsansvarlig læge hos Hejdoktor.

Hejdoktor er stiftet af Mikkel Geertsen, Bo Svendsen og Jonas Mosbech.

For yderligere information og interviews:
Mikkel Geertsen, med-stifter og direktør hos Hejdoktor.dk. Tlf. 4024 9998. E-mail: mg@hejdoktor.dk
Kontaktperson:
Mikkel Geertsen
Telefon:40249998
 
Afsender:
Hejdoktor.dk
Titangade 11
2200 København N
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse