Pressemeddelelser
Publiceret den: 27-11-2018
Pressemeddelelse
Fra Sandholm til et parcelhus i Nørre Snede – Stadig bare en grim perker

”Lad mig fortælle en historie. Mig og drengene vi gjorde det. Vi alle startede på bunden, men nu går vi alle i skjorte.”

Dette er åbningslinjen på nummeret ”aerligtalt” på Admire’s debut EP af samme navn. EP’en udkommer på alle musiktjenester den 30. november.

”aerligtalt” er historien om en 1. generations indvandrer, der har formået at gøre noget ud af de muligheder han har fået. Det er dog også en sørgelig beretning om de udfordringer og oplevelser, der har været undervejs på rejsen. Rejsen der startede i Sandholmslejren og endte i Nørre Snede, med mange stop undervejs i forskellige flygtningelejre.

”Sandholm var noget mærkelig noget. Det var stedet, hvor min mor lærte mig at cykle, men også stedet, hvor jeg var vidne til det første knivstikkeri.” Citat: Admire

En perkers fortælling
Bag Admire gemmer der sig en 25-årig mand, hvis borgerlige navn er Admir Smrkovic. Da han kun var 6 år gammel, måtte familien flygte fra krigene og den etniske udrensning, der plagede det gamle Jugoslavien. Herfra havde rejsen sin start i Danmarks største asylcenter, Sandholmlejren, og tog sin ende i den danske flække, Nørre Snede. Der er sket meget siden og det har været en konstant kamp og balancegang mellem at imødekomme sine forældres krav og forventninger, samtidigt med at tilpasse sig en fremmed kultur.

På mindre end et år gik Admire fra at bo i en lille etværelseslejlighed med familien på fire, til at sidde og spise middag hos en dansk familie, hvis spisestue alene var større end den gamle lejlighed i flygtningelejren.

Det er oplevelser som disse, der er et gennemgående tema i hele Ep’en, hvor den unge rapper reflekterer over sin nuværende og daværende situation gennem fem forskellige scenarier.

Selvom han i dag har en bacheloruddannelse, kan tale 4 sprog flydende og er velfungerende i samfundet, er rejsen dog langt fra slut, da han stadigvæk oplever at blive fremmegjort.

Debut udgivelse ”aerligtalt”
Admire’s debut EP, der måler fem numre, er en større fortælling om rejsen og oplevelserne fra Sandholmlejeren, kulturelle forskelle og udfordringer heraf, den forbudte kærlighed mellem en indvandrer og en dansk pige, møde modstand fra staten og systemet, til beretninger om at holde sammen med de andre, der ligeledes holdes udenfor.

Ep’en bærer præg af en opvækst med en fod i to forskellige kulturer og ikke mindst den evige kamp om at stille begge lejrer tilfredse. Det er følelsen af at gøre alt, hvad der kræves og mere til, men stadigvæk føle sig fremmegjort og utilstrækkelig.

Ep’en er produceret og mixet af den århusianske producer og DJ MikV, der blandt andet har co-produceret og mixet Negash Ali’s seneste album ”The Ascension”, Ham Den Langes seneste album ”Fucking smukt” mm.

”Admire er en meget alsidig kunstner og person med en dyb historie og meget på hjertet. Det er altid en fornøjelse at arbejde med ham, for han er uden tvivl en af de dygtigste i landet til at forbinde overlegen teknik, med dybde og fængende melodier.” Citat: MikV

Jesper Vivid har masteret hele Ep’en og er, inden for branchen, en af de bedste til opgaven. Han har blandt andet været involveret i 33 guld certificeret udgivelser samt 36 platin certificeret udgivelser.

Marwan, der havde sin debut i 2007 med albummet ”P.E.R.K.E.R” og lige siden har været en levende legende inden for dansk rap, gæster på nummeret ”Problem”.

”Der er noget specielt over Admire. Det er det længste vers jeg nogensinde har skrevet." Citat: Marwan

Odense rapperen Censur, der udgav sit debutalbum ”Sort & Kontant” i 2014, gæsteoptræder på nummeret ”Junglebogen”.

Om Ep’en udtaler Admire selv;
”Jeg har et ønske om at skabe noget musik, som er ærligt og dybt, uden at gå på kompromis med tunge beats eller fængende hooks. Jeg føler at det mangler inden for danskrap, der for tiden kan føles lidt overfladisk og ensformigt. Jeg har et ønske om at fortælle min historie. En perkers historie. ”

Om Admire
Admire kom til Danmark med sin familie som 6-årig. De flygtede fra det daværende Jugoslavien grundet krig og etnisk udrensning.

Admire startede i en alder af 13 år at rappe og producere sin egen musik. Der gik ikke mange år, før han skulle indse, at han faktisk havde et talent for det. Som 16-årig kvalificerede han sig blandt de 16 bedste freestylerappere til Mc’s Fight Night. Sidenhen er det blevet til to 8. dels finale placeringer, samt en semifinale placering til Vest kvalifikationen på Train i Aarhus.

Battlerappen er dog for længst blevet lagt på hylden til fordel for det eftertænksomme og personlige aspekt.

I skrivende stund bliver der lagt sidste hånd om en EP nr. 2, der forventes udgivet primo marts 2019.

Jeg har vedhæftet en pressemeddelelse samt pressebilleder og musik.

Soundcloud link til selve Ep’en:
https://soundcloud.com/user-471790059/sets/aerligtalt-ep/s-E2oVq

Dropbox link med musik, billeder og presse materiale samlet i en mappe:
https://www.dropbox.com/sh/rw8q2hlrquiv2r7/AAB2zUkzH7aVdOaOfSOLmKy2a?dl=0
Kontaktperson:
Admir Smrkovic
Telefon:28159700
 
Afsender:
Admire
Ege Alle 71
8766 Nørre Snede
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse