Pressemeddelelser
Publiceret den: 08-11-2018
SKABERTRANG opstod som et ønske om at skabe et dynamisk udstillingsrum for både nye, etablerede, kendte, de ukendte, de unge og ældre kunstnere, hvis kunst SKABERTRANG mener bør hyldes og nydes af et ligeså alsidigt publikum. Med et ønske om at tilbyde både kunstnere og gæster et alternativt kunstrum, afholdte de en succesfuld lanceringsevent i september - og nu er SKABERTRANG klar med deres første gruppeudstilling.
SKABERTRANG inviterer til fernisering fredag d. 23. november 2018 i et råt butikskælderlokale på Vesterbro, som til dagligt huser kunstnerens Janne Lantz’ atelier og showroom. Her udstiller seks kunstnere med vidt forskellig baggrund, medievalg og udtryk, alle kurateret af SKABERTRANG. De seks kunstnere Alexander Wilstrup, Anders Bordinggaard, Simon Skipper Christiansen, Ewa Godd, Matilde Digmann og Dalva Skov er udvalgt ud fra deres evne til at fortælle historier og vække følelser gennem deres kunst. Efter en uge i omgivelserne på Kingosgade rejser udstillingen videre til et nyt rum og miljø i København.

Med det nomadiske udstillingskoncept kan SKABERTRANG både brede kunsten bredere ud geografisk, men også stille spørgsmålstegn ved udstillingsoplevelsen. SKABERTRANGs grundlægger Sofie Birkum Petersen forklarer:
“Gennem den nomadiske udstilling som eksperiment ønsker vi at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan rum og tid har indflydelse på en ellers identisk udstilling. Hvad sker der når man tager selv samme udstilling fra ét rum til et andet? Oplever vi kunsten forskelligt, når den præsenteres i nye og anderledes omgivelser? Vi håber at kunne belyse, og skabe undren om, hvorledes udstillingsrammerne som platform, er med til at transformere og iscenesætte kunsten.”

SKABERTRANG er skabt ud fra et ønske om at udfordre, skabe rum og udfordre måden vi oplever, snakker om- og omgås kunst på. Ved ferniseringen til SKABERTRANG vol. I introduceres ydermere konceptet ‘Kunstpauser’, som består af artist talks på selve aftenen, samt linoleumstryk-workshop og kunstbiograf i ugen efter i udstillingsrummet på Kingosgade. Kunstpauser har til hensigt at involvere publikum og understrege kunstrummet som et dynamisk frem for statisk rum, som museer og gallerier kan opleves som. Datoer og tidspunkter for de forskellige kunstpauser vil være at finde på SKABERTRANGS facebookside og website.

Se mere på: https://www.facebook.com/events/245554886160501/?notif_t=plan_user_associated¬if_id=1540683269456990

Hvornår: 23. november - 02. december 2018 / Fernisering d. 23.11 kl 17-21
Hvor: Janne Lantz Atelier, Kingosgade 9 kld., 1623 København V
Læs mere på www.skabertrang.org og https://www.facebook.com/skabertrangdk/

www.skabertrang.org / Facebook: @skabertrangdk / Instagram: @skabertrang
Kontaktperson:
Sofie Birkum Petersen
Telefon:60561986
 
Afsender:
SKABERTRANG - Rum for Kunst & Performance
Bremensgade 13, 2. tv
2300 København S
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse