Pressemeddelelser
Publiceret den: 06-11-2018
Kan man sige sit gode job op uden at have et andet på hånden? Eller har man bare at blive hængende, selv om man er bundulykkelig? Ny roman gør op med omgivelsernes forventningspres.

Omgivelsernes forventningspres var startskuddet til Signe Birkums debutroman. Romanen handler om Sara, der forsøger at leve op til sine forældres forventninger om hus, hæk og Weber-grill, mens hun samtidig føler sig som suffløren, der spiller hovedrollen i en andens liv. ’Mammut’ stiller spørgsmålstegn ved alt det vi gør, fordi vi tror, vi bør.

I et sommerhus ved Vordingborg i foråret 2012 begyndte Signe Birkum på en roman. Hun var netop hjemvendt til Danmark fra München, hvor hun havde arbejdet ved Kgl. Dansk Generalkonsulat. Men hun havde fået nok, sagt op, og var rejst hjem uden at have noget sted at bo. Så hun lånte et lillebitte sommerhus af sin 90-årige farmors søster.

– Det eneste, jeg hørte, var, at det kunne jeg da ikke. Hvad havde jeg så tænkt mig, fortæller Signe Birkum.

– Det var som om, at der var en generel præmis om, at man da selvfølgelig ikke siger et fantastisk job op - og da slet ikke når man ikke har et andet på hånden. Og jeg blev så provokeret. For hvorfor egentlig ikke? Hvorfor var det ikke grund nok, at jeg var bundulykkelig?

Bogen blev i starten skrevet på den provokation, og det tog seks år at gøre romanen om Sara færdig. Seks år - for Signe Birkum fik et job ved det østrigske handelskammer i København kun en måned efter, hun sad i sommerhuset i Vordingborg.

– Jeg kæmpede jo stadig med forventninger om det såkaldt ’gode job’. I virkeligheden ville jeg jo bare skrive. ’Men det kunne jeg ikke’, var der en stemme, der råbte. Det kunne jeg så, og i dag har jeg sagt alt op, og nu udkommer ’Mammut’, fortsætter Signe Birkum.

’Mammut’ er et Signe Birkums forsøg på at italesætte alt det, vi gør, fordi vi tror, vi bør. Men som i virkeligheden gør os ulykkelige, fordi vi ikke kan eller helt tør at stå ved det, vi godt ved er bedst for os.

’Mammut’ udgives 29. november, og det fejres ved en reception hos Arnold Busck. Presse er naturligvis velkommen.


Titel: Mammut
Forfatter: Signe Birkum
Pris: 199 kroner
Forlag: Vipstjert
Sideantal: 142
Udkommer: 29. november

Denne pressemeddelelse, et forfatterportræt, pressefotos samt forsiden af Mammut kan hentes i elektronisk form på birkum.com/presse

Kontaktinformation
Signe Birkum
T. 30 74 42 41
M. signe@birkum.com
W. birkum.com
Kontaktperson:
Signe Birkum
Telefon:30744241
 
Afsender:
Signe Birkum
Strandlodsvej 25K, 2.tv.
2300 København S
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse