Pressemeddelelser
Publiceret den: 22-10-2018
Ny roman om århundredets snestorm
"Vinterkrigen" af Finn Wiedemann
232 sider, 249 kroner. Udkommer den 15. november

"Vinterkrigen" er fortællingen om den 13-årige Lars, hvis store passion er vejr og meteorologi, især is og sne. Lars forsøger at komme overens med sin mors død samtidig med, at han er et sted i sit liv, hvor han skal lære at tackle venskaber, svigt, forelskelse, spirende seksualitet og får indsigt i voksenverdenens bedrag og dobbeltmoral. Den tidsmæssige ramme om fortællingen er vinteren 1978-1979, hvor århundredets snestorm, kaldet Vinterkrigen, begravede Danmark i sne. Bogen er fortalt i et poetisk sprog og balancerer mellem det humoristiske, komiske og tragiske.

Bogen deler åndeligt slægtskab med bøger som Jonathan Safran Foer "Ekstremt højt og & utroligt tæt på" og Raider Jonsson "Mit liv som hund".

"Vinterkrigen" er fiktion, men forfatteren havde som barn og ung den samme faible for meteorologi, is og sne, som bogens hovedperson har.
Bogen rejser spørgsmålet om børn og unges ofte alt opslugende interesse for f.eks. meteorologi, dinosaurer, sport eller spil udgør en flugt, som gør, at de skubber virkeligheden på afstand og undgår at involvere sig, eller om det derimod er en måde at skabe et frugtbart frirum på som kontrast til en verden, som kan opleves kaotisk og truende.

Uddrag:
”Hvis man har den rigtige indstilling, så skal man nok klare sig, uanset hvor vanskelige betingelserne er,” siger jeg. ”Vi mennesker har en fantastisk evne til at få det bedste ud af enhver situation.”
Mor har lukket øjnene. Måske er hun faldet i søvn. Brystkassen bevæger sig roligt op og ned. Jeg kigger ud ad vinduet. Snevejret er tæt. Man kan ikke længere se over til naboen, det ser ud som om tusinder af hvide sytråde forbinder himlen med jorden."

Finn Wiedemann er lektor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, "Vinterkrigen" er hans ottende roman. Se evt. mere på finn.wiedemann.dk. Forfatteren kan kontaktes på 2480 0728.

Læs mere på: www.brændpunkt.dk 
Læseeksemplarer kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com

Tak for jeres opmærksomhed.

Forlaget Brændpunkt
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Bregningevej 20
5700 Svendborg
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse