Pressemeddelelser
Publiceret den: 22-08-2018
Krimiforfatteren, Lars Sjøstrøm, har med udgivelsen af sin nye krimi, ”Fluen i dødsfælden”, bevidst gået en stor bue uden om de etablerede forlag. Forfatteren har selv stået for udvikling af bogens univers og plot, skrivning, layout og udgivelse via eget forlag, fordi han ikke har ønsket at være afhængig af et af de kendte forlag. Forfatteren mener, at selvudgivelse bliver den mest populære udgivelsesform i fremtiden.

Den 22. august 2018 udkommer ”Fluen i dødsfælden”, der er første bind i den planlagte kriminalromanserie ”Operation Gemini” om opdagerne Simon Bremer og Victoria Sparklings eventyr. Bogen udgives på forfatterens eget, nyetablerede forlag, ”Famous Dreamers”, og er skabt ved hjælp af Saxos selvudgiverplatform ”Saxo Publish”.

”Jeg var fra starten fast besluttet på at være herre i eget hus,” fortæller Lars Sjøstrøm. ”Jeg mente, at jeg havde en genial ide til bogens univers og plot og ønskede derfor fuld kontrol over min udgivelse fra start til slut. Udgiver man på et traditionelt forlag, er det en kendt sag, at forlaget undertiden blander sig i den kreative og kunstneriske proces for at påvirke bogen i en retning, så den kan sælge mest muligt. En sådan indblanding ønskede jeg slet ikke.”

Kvalifikationer, rettigheder og snobberi
Lars Sjøstrøm indrømmer, at en ren enegang kræver, at man har de rette kvalifikationer til at løfte den store opgave, det er at skrive, udgive og markedsføre en bog. Efter at have arbejdet mange år med kommunikation og markedsføring, vidste han, at han selv kunne tage hånd om den del af arbejdet, som normalt ligger i et forlags regi. ”Jeg har lavet alt selv, og jeg har nydt processen, selvom det også har været hårdt til tider. Så meget mere stolt er man så også, når man til sidst sidder med den færdige bog i hænderne og tænker: Jeg gjorde det sgu! Det er en berusende fornemmelse.” En ekstra gevinst ved at være selvudgiver er, at selvudgivere selv beholder alle rettigheder til deres værk, mens det hos det traditionelle forlag normalt er forlaget, der sætter sig på rettighederne. En hæmsko er imidlertid, at der stadig er mange, der betragter bøger fra selvudgivere som underlødige. ”Det er ærgerligt, at der i 2018 stadig hersker et sådant snobberi i litterære kredse,” siger Lars Sjøstrøm. ”Hvorfor skulle det være ”finere” at få udgivet sin bog på et traditionelt forlag? En sådan bagstræberisk holdning gør, at der kan være fantastiske bøger, som aldrig når frem til boghandlernes og bibliotekernes hylder. Derved går læserne glip af en masse bogoplevelser, som kunne have beriget dem. Men det tror jeg vil ændre sig i fremtiden.”

En krimi efter eget hoved
”Jeg har skrevet en krimi, som jeg selv ville elske at læse,” fortsætter Lars Sjøstrøm. ”Den har det hele: Mord, mystik og gys som hovedingredienser, men også historie, humor, varme og særprægede hovedpersoner.” Lars Sjøstrøm har hentet sin inspiration fra de skandinaviske krimiforfattere Jussi Adler-Olsen, Camilla Läckberg og Sjöwall og Wahlöö, men også fra Agatha Christies bøger, Sherlock Holmes og hans barndoms helte De Fem, Jan, Kim, Tintin og James Bond. ”Dertil kommer, at bogen på mange måder er bygget på oplevelser og historier fra virkeligheden, som jeg så har forstørret, fordrejet og brygget videre på, så de passede ind i min historie. På samme måde er hovedpersonerne bygget op af karaktertræk, der stammer fra mennesker, jeg kender eller har mødt i virkeligheden,” slutter Lars Sjøstrøm.

”Fluen i dødsfælden” kan købes på saxo.com fra 22. august 2018.
Kontaktperson:
Lars Sjøstrøm
Telefon:26828225
 
Afsender:
Famous Dreamers
Hvidovrevej 128M, 2. tv.
2650 Hvidovre
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse