Pressemeddelelser
Publiceret den: 07-05-2018
Allerede inden solen for alvor sætter sit præg på Bornholm er øen i disse dage invaderet af ivrige trolling fiskere, der i weekenden konkurrerer om at fange den største laks i Østersøen.

Gennem de sidste 14 år er stævnet ”Trolling Master Bornholm” vokset fra en mindre event til at involvere flere tusinde deltagere og medfølgende familier og venner, der gennem flere dage sætter de bornholmske farvande på den anden ende i jagten på den største laks – og førstepræmien på kr. 100.00 ud af en samlet præmiesum på knap en kvart million kroner.
Hvad skal man så bruge al den laks, der bliver fanget, til. Bornholms Ismejeri har et forslag: Lakse-sorbet – serveret som en kold lækker forret.

Lav lakse-sorbet
”Det her er en ret, som man kan lave hjemme ved køkkenbordet. En ismaskine er en fordel, men den kan laves uden. Man hakker røget laks i små stykker, blender med blandt andet sirup og rismælk, tilsætter til citronsaft. Den er lækker med lidt friske asparges og lidt creme fraiche”, fortæller Vibeke Bengtson, der er medstifter af Bornholms Ismejeri.
Bornholms Ismejeri eksperimentere ofte med nye og spændende is varianter. Nogle gange bliver de så stor en succes, at de ligefrem kommer til salg i supermarkederne.

Smag den i Svaneke
”Om vores lakse-sorbet rækker til det ved jeg ikke – men vi har den i vores iscafe i Postgade i Svaneke mens der er Trolling Master. Da vi lavede en Daisy is under Dronning Margrethes besøg på Bornholm, så hittede blandingen af hvid chokolade og hindbær så meget, at du nu kan købe den i landets Fakta-butikker. Det kunne da være sjovt, hvis vores lakse-sorbet også hitter”, siger Vibeke Bengtson.
Opskrifterne fra Bornholms Ismejeri er ingen hemmelighed. For på det lille ismejeri er god gourmet is en passion, som man gerne deler med andre. I bogen ”Is for alle” kan man således finde et hav af opskrifter på både klassiske is-varianter og mere eksperimentelle udgaver.
Det populære stævne Trolling Master Bornholm finder sted ved Tejn Havn. Det er 14. gang og stævner trækker deltagere fra USA, Rusland, Ukraine, Finland, Sverige, Norge og naturligvis Danmark. Knap 400 både deltager.
Kontaktperson:
Jesper Schou Hansen
Telefon:26237378
 
Afsender:
Schou Kommunikation
Vester Farimagsgade 1, 3. sal
1606 København V
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse