Pressemeddelelser
Publiceret den: 02-05-2018
Af Steven Bradley, Biltema.
Dræbersneglen æder stort set alt det, hvad der hedder buske og blomster. Og i år kommer der mindst lige så mange dræbersnegle som sidste år. For vinteren har ikke gjort indhug i bestanden.
En metode, der i stigende omfang bruges til at beskytte blomster og planter med, er at opsætte en barriere af kobbertape, som sættes rundt om potter, blomsterkasser og plantekasser eller rundt om buske og planter. Snegle kan nemlig ikke lide kobber, så de vender omkring lige med det samme, hvis de kommer i kontakt med tapen. Kobbertape er praktisk, fordi den er nem at påsætte og kan hæfte på det meste.
Sørg for at der er helt rent de steder, hvor tapen skal placeres. Og sørg for, at der ikke hænger kviste eller plantedele ned over tapen, som sneglene kan bruge som bro. Sæt tapen hele vejen rundt om den plante, der skal beskyttes. Endelig er det vigtigt, at enderne på tapen mødes, så der ikke er åbninger, hvor sneglene kan krybe igennem. Kobbertapen kan sættes på, når luften er ca. 15 °C. Tapens effekt holder i flere sæsoner.
Sneglegel kan også være et effektivt middel mod snegle. På samme måde som kobber danner den en barriere, som sneglene ikke kan snige sig ind over. Gelen beskytter i op mod to uger, og kan påføres direkte på jorden eller andre hårde underlag. Den kan tillige bruges på lodrette flader og hængekrukker.
Andre tips mod dræbersnegle
Snegle kan ikke lide skarpe genstande som grus, bark og flis. En god idé kan være at lave ”veje” af grus eller bark i haven, som sneglene kan have svært ved at passere. Eller strø flis i bedene. Også flis af rododendronkviste har vist sig at være effektivt. Eller køb et elektriske hegn eller et kobberbånd, der sættes op hele vejen rundt om haven.
Dræbersneglen kan desuden ikke lide lugten af lavendel og hvidløg. Også kaffegrums i komposten er velegnet, for snegle kan ikke tåle koffein i større mængder. Nogen lægger fuglefrø på jorden for at lokke fuglene til at spise både frø og snegle. Risikoen ved det er dog, at man risikerer at få rotter i haven også. Sluttelig er sneglefælder med øl også en god idé.
Dræbersneglen er mest aktiv om aftenen og natten. Vent til solen går ned, så kommer de krybende frem, og så ved man, hvor de skjuler sig om dagen. Ofte gemmer de sig i kompost og højt græs eller ukrudt. Hvis sneglenes gemmesteder fjernes i et område, vil der med tiden automatisk blive færre snegle.
Kontaktperson:
Jens Stig
Telefon:70807770
 
Afsender:
Biltema
Stenbukken 21
9200 Aalborg SV
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse