Pressemeddelelser
Publiceret den: 18-04-2018
For fjerde år i træk slår Fængslet i Horsens dørene op for den internationale tattoo festival, Prison Ink. Det sker i Kristi Himmelfartsferien fra d. 10. - 12. maj, hvor der også vil være et nyt endags motorcykeltræf bag fængselsmurene  

Tatoveringer af højeste klasse og i alle stilarter, livemusik fra mere end 15 upcoming rockbands, professionel street art og grafitti, skate konkurrencer, motorcykler og amerikanerbiler er det overflødighedshorn af oplevelser, som man kan overvære, hvis man tager i Fængslet d. 10 - 12. maj for at se hvordan de bedste tatovører i verden arbejder. De kommer fra mere end 20 lande - lige fra Syd Afrika, USA, hele Europa til Rusland og Asien - og de sidder parate til at tatovere alle der er interesserede, hvilket er en unik mulighed da de fleste af tatovørerne ellers aldrig er i Danmark. Der kan bookes tid på forhånd til en tatovering eller på stedet, hvis man får lyst.

Mulighed for drømmetatovering
Prison Ink har hurtigt etableret sig som en af de prestigefyldte og vigtige internationalle tattoo conventions i verden. På kort tid har ordet om den særlige tatoveringsfestival i fængslets unikke rammer spredt til alle i branchen i hele verden og Prison Ink er i Skandinaviens største tattoo convention målt på antal deltagende tatovører. I år gæster kendte tatovører som Dani Martos og Juan Sanchez fra Spanien eventen, men også den kendte amerikanske tatovør Aaron Is, der er kendt fra tv programmet Inkmaster kommer til Fængslet for at tatovere. Der vil være 12 tattookonkurrencer i løbet af de tre dage, hvor de bedste tatoveringer og tatovører kåres. Det hele bliver styret fra scenen af den danske og internationalt anerkendte tattoomodel Linnea Thomasia.
Prison Ink har altid skilt sig ud ved at være en slags festival med et stor udendørsareal og mange aktiviter og en åbenhed, der gør at alle kan få stillet sin nysgerrighed og få sig en oplevelse også selvom man ikke selv har tatoveringer eller overvejer at få en. 
”Prison Ink har en hyggelig festivalstemning over sig og det kan tatovørerne godt lide, men det er også noget som publikum sætter pris på. Der er lidt mere at komme efter fordi vi har mange aktiviteteter udenfor med livemusik, skate, street art og hyggelige områder man kan slappe af i. Det er en helhedsoplevelse for alle aldersgrupper og alle interesserede. Det er ikke kun for dem der allerede har tatoveringer. Alle kan få en stor oplevelse ved at komme her ud,” siger Daniel Vous Pedersen, der er en af arrangørerne der laver festivalen. 
Der vil i år også være et område med et stort vikingetelt hvor tatovørerer der laver håndstukne tatoveringer på gammeldags måde uden maskiner vil kunne opleves med nogle af de bedste tatovører fra både Danmark og udlandet. Også den danske kunstner Rasmus Benjamin, der driver den succesfulde kunstbutik Arrogantshop på nettet, vil indrette atelier i Fængslet under Prison Ink, hvor han vil arbejde og male nye værker, mens publikum kan se på. 

Nyt MC-træf i Fængslet
Arrangørerne af Horsens State Prison Motorcycle Festival har tidligere i år meldt ud at arrangementet ikke gentages. Motorcykelfestivalen blev afholdt tre gange over flere dage, men det betyder ikke, at der ikke også fremover vil være MC-træf i Fængslet i Horsens.
Arrangørerne af Prison Ink Tattoo Festival, afholder nemlig et nyt tiltag i forbindelse med tattoomessen: Prison Ink Bike Meet, lørdag d. 12. maj fra kl. 12. Samme dag er der også amerikanerbiltræf på plænen foran Fængslet, arrangeret af Low Riders Horsens.
"MC-træffet er et endagstræf for alle motorcyklister, hvor man parkerer sin motorcykel indenfor fængslets mure i den store gård og kan nyde en dag med motorcykler, amerikanerbiler, nye lovende rockbands på scenen og selvfølgelig masser af tatoveringer. Det har været vigtigt for os, at det bliver et mere simpelt setup kun over en dag," siger Daniel Vous Pedersen og forklarer: 
"Kort fortalt bliver Prison Ink Bike Meet et hyggeligt endagsarrangement, hvor man kan mødes med nye og gamle bekendte og snakke motorcykler og samtidig opleve en masse andet, der normalt ikke er til et MC-træf." 

Mange aktiviteter for alle
For at der foregår noget i alle områder bag fængselsmurene, er der i fængselsgården igen fokus på street art i verdensklasse. 10 professionelle graffitikunstnere gæster Prison Ink. Blandt andet de verdenskendte kunstnere Storm, Welin og Kazer.
Fra den centrale udendørsscene vil der desuden være livemusik fra mere end 15 bands. Et af hovednavnene er det etablerede svenske band Transport League, der har spillet heavy rock n roll siden halvfemserne. Derudover er der blevet plads til en række nye danske upcoming rock og heavy bands som f.eks. Nordnordnord, Fennec on Fire, Disrule, Chiro, Black Swamp Water, Stone Cadaver, ligesom der også vil være to coverbands: Black Sabbath Experience og Half Caste der er et Thin Lizzy jamband.
Toolshed Skateboards samarbejder med Prison Ink i år og laver et nyt slags skateboard setup. Det bliver i år et street skate setup med både konkurrencer og mulighed for alle skatere at prøve området af på eget board. Der er masser af præmier i konkurrencen, ligesom der vil være cash for tricks, hvor de bedste tricks præmieres med kontanter. Street skate arrangementet kører hver dag og er en hyldes til old school skating som det startede i Venice, Californien.
Prison Ink åbner torsdag d. 10 maj - 12. maj fra kl. 12 - 23 dagligt. Dørene lukker kl. 23, men der er afterparty for alle med livemusik fra 23-01 hver dag.
Der kan købes billetter i indgangen. Der er også billetter i forslag via www.ticketmaster.dk. Der er studierabat mod forevisning af studiekort. Børn til og med 12 år har fri entre hvis de følges med en voksen. Hunde har ikke adgang.

Program, liste over tatovører, billetter m.m. kan findes på:
www.prisonink.dk
www.facebook.com/prisonink.dk
www.instagram.com/prisoninkdk

Billedtekst
Horsens Statsfængsel åbnede i 1853 men er fra 2006 omdannet til museum, hvor de gamle celler og bygninger årligt besøges af tusindvis gæster. Det er i disse rammer at tatovørerne vil arbejde i både arrestens celler og den gamle produktionshal Magasinet og Snedkeriet.
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse