Pressemeddelelser
Publiceret den: 05-03-2018
Så gik der tid med det af Peter Bogason udkommer 15. marts 2018

- Så gik der tid med det er et drama af Peter Bogason om politik, kærlighedens vildveje og terror.

Handlingen udspiller sig over 10 dage i september og beskriver det postmoderne, flygtige kontra det mere varige, modernistiske. For personerne i Så gik der tid med det har deres personlige valg konsekvenser.

En ældre, erfaren minister bliver erstattet med en fremfarende ung politiker.
Mød pigeglade Thomas, der med kort varsel kastes ind i rollen lige efter endnu en succesfuld nat. Han har store ideer om fremtidens politik, men det er nu ikke sådan at få ændret et gammelt ministeriums planer og rutiner. Slet ikke, når man eftertragter den nærmeste medarbejder.
En ung kvinde oplever, at hendes principper for det frie, postmoderne liv bliver truet af en forelskelse i en ung politiker, som hun svigtes af.
Mød den unge studerende Stine og hendes kamp med sig selv, med sin bedste veninde og med et magtapparat, der holder hende væk fra den, hun vil i kontakt med igen.
En ambitiøs ministersekretær kommer i klemme mellem sin departementschef og en ny minister.
Mød Henriette, der må finde en balance mellem sine loyaliteter for at sikre sin egen karriere.
En kærlighedshungrende og politisk intrigant institutleder oplever, at et planlagt ministerbesøg skifter fra en næsten ufarlig rutine til en begivenhed, der kan koste hendes institut livet.
Mød Helle, der skal finde en vej frem i klemme mellem rektor og de studerende, og følg hendes forsøg på at løse sine partnerproblemer og truslen mod instituttet ved en ganske særlig date.
En ung mand bliver vred på sin ekskærestes vegne, da han på stærkt ulovlig vis finder ud af, at hun bliver svigtet.
Mød modernisten Jesper, der lurer på Stine, har opgivet studierne og nu overskrider alle grænser for adfærd på internettet og kaster sig selv ud i aktiviteter, der uden at han ved det, kalder PET på banen med mistanker om planlægning af terror.

Peter Bogason, f. 1947, har afsluttet en karriere som professor og i de senere år som konsulent inden for samfundsvidenskaberne.
Peter Bogason har tidligere udgivet to romaner; Koldkrigerens Hemmelighed 2012 og Family 2014.


Glimt og ekkoer fra Ingenting af M. T. Ness udkommer 16. marts 2018

- Digte og aforismer inspireret af indisk spiritualitet og filosofi.

Digtsamlingen Glimt og ekkoer fra Ingenting er skrevet under pseudonymet M. T. Ness i en både dansk og engelsk udgave.
Forfatteren og digtsamlingen har 144.000 følgere på Facebook og får omkring 500 nye følgere om dagen.
Vi er glade for hermed at kunne præsentere den danske udgave, som udkommer på Brændpunkt den 16. marts 2018.

Digtene er fremkommet ved en livslang proces, og erfaringer og refleksioner fra filosofiens og spiritualitetens verden samt hverdagslivets begivenheder er transformeret og sammensat i digtform, hvor mange af livets største spørgsmål kommer i spil.

M. T. Ness, pseudonym, er fra 1958 og har arbejdet med socialt udsatte mennesker gennem hele livet.


Tæppefald i Paris af Nis Georg Bøgen udkommer 17. marts 2018

- FN-observatør Mark Egebæk bliver vidne til en krigsforbrydelse, og det får fatale konsekvenser for ham og hans familie.

"Ingen af dem kunne vide, eller forestille sig, at deres rapport om den grusomhed, de skulle komme til at overvære, ville udløse et afskyeligt drama, der gav genlyd i hele Europa."

Mark Egebæk havde oprindeligt til hensigt at læse litteraturvidenskab i forlængelse af aftjent værnepligt, men ender i stedet som officer og diplomat. Som FN-observatør i Mellemøsten patruljerer han sammen med en irsk kollega i et område, hvor der hyppigt er sammenstød mellem israelske tropper og frihedsbevægelser. Her bliver han vidne til en forbrydelse, hvis følgevirkninger får vidtrækkende konsekvenser.
Mark er gift med operasangerinden Claudia Neumann, der optræder på Den kongelige Opera og på operascener i Europa. Hendes stjernestatus er stejlt stigende.
Læseren følger i fodsporene af dem, enkeltvis eller sammen, til Moskva, Beirut, Milano, New York, Israel og Paris, indtil fortællingen kulminerer i en overraskende og dramatisk slutning.

Nis Georg Bøgen
Konsulent og forfatter. Har en fortid i forsvaret med tjeneste i diverse enheder, herunder to FN-missioner.
Tidligere udgivelser: Pigen i den gule kjole 2014, Ærbar Nøgenhed, e-bog 2016


Vi var mennesker i skyggernes tid af Mads-Peder Winther Søby udkommer 21. marts 2018

- på 100-årsdagen for Den store tyske forårsoffensiv udkommer Vi var mennesker i skyggernes tid.

I Vi var mennesker i skyggernes tid følger vi en ung sønderjyde i en tysk skyttegrav under 1. verdenskrig i den sidste time inden angrebet kendt som Den store tyske forårsoffensiv i 1918. Hovedpersonen er en reflekteret ung mand og meget af den sidste tid, inden det farlige angreb, går med tilbageblik og tanker omkring livet, døden, kærligheden, kultursammenbrud, Gud og alt derimellem...

Den 21. marts 1918 lød startfløjtet til Den store tyske forårsoffensiv. Det var et desperat forsøg på at bryde et flerårigt dødvande på vestfronten. Det var en sidste kraftanstrengelse i forsøget på at ændre krigens gang. En krig der kom til at vare fire særdeles blodige år. Den store tyske forårsoffensiv blev den sidste store tyske offensiv under 1. verdenskrig. Kræfterne, ressourcerne i både civilsamfundet og blandt soldaterne, var brugt op.
På grund af de danske afståelser af områder efter nederlaget i 1864, var en stor gruppe dansksindede sønderjyder blevet tyske borgere. De måtte også trække i uniformen og tage del i krigen. Omkring 30.000 sønderjyder deltog i krigshandlingerne, og heraf faldt mere end 5000 i krigen.
Den 21. marts 2018 er det hundredeåret for Den store tyske forårsoffensiv som hovedpersonen Hans i romanen Vi var mennesker i skyggernes tid venter på at skulle deltage i.
1. verdenskrig ændrede på så mange måder det vestlige menneskes selvforståelse og blev et traumatisk brud i kulturen. I skyttegraven sidder hovedpersonen Hans og tænker jordnært men reflekteret over det at være et menneske i krig. Hans overvejer blandt andet det at være en del af en massehær, de ansigtsløse i krig mod de navnløse. Ved at følge Hans' tanker og overvejelser er romanen i høj grad et forsøg på at trække den ukendte soldat frem af glemslen og gøre ham til en evigt løftet pegefinger.

Mads-Peder Winther Søby, f. 1978, er digter og forfatter. Han er uddannet cand.mag. i idehistorie og historie samt professionsbachelor som pædagog. Forfatteren har tidligere udgivet: Digteren mellem linjerne, 2016, Helt ude i hampen – En skrøne, 2016, Helt ude i Hampen – Fodbold og Old Boys, 2016, og En skuffe fuld, 2017


Tak for jeres opmærksomhed. 

Elektronisk eller/og fysisk anmeldereksemplar kan rekvireres på: forlaget.braendpunkt@gmail.com


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Tanghavevej 12
5883 Oure
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse