Pressemeddelelser
Publiceret den: 26-02-2018
Læserbrev/satire:

Dyb tavshed.
- Er du der, Peter?
Her er det så, at jeg sukker dybt, fylder mere portvin i glasset, tænder en cigaret, læner mig tilbage i stolen, mens jeg nyder røgen danse foran mine øjne, klapper hunden, og replicerer:
- Er vi to bon-kammerater eller har vi bare gået i skole sammen, lille Thorleif?
- Øh, hvad? Det forstår jeg ikke, Peter. Og jeg hedder altså Rasmus.
Mens han hurtigt-snakkende fortsætter med sit mundlort, kigger jeg ud af vinduet, og tænker: Måske burde jeg gå i haven? Men heldigvis regner det. Så jeg kyler lidt portvin ned i halsåbningen, og siger til ham:
- Hør nu her, din lille pubertetsagtige, acne-ramte, skæg-manglende, ryggrads-fraværende, situations-fornægtende, respekt-løse, ornani-lidende, bryst-savlende, amme-hungende, Ødipus-elskende, telefonitis-lidende, kommer-for-hurtigt-skvattende, abonnement-overfaldende, tids-røvende, Karl Smart-jagtende, Crazy Daisy- fansende, Red Bull-pattende, kunde-forstyrrende misfoster..
Hvorfor tiltaler du mig i Du-form?
Dyb tavshed.
- Ha, ha, øh, den forstod jeg vist ikke helt, Peter.
- Nu skal jeg sige dig noget, Svend-Bent eller hvad du nu hedder. Jeg har overlevet utallige kvindeforhold, endnu flere utallige kønssygdomme, oplevet masser af venstreorienterede regeringer, aldrig kørt med cykelhjelm, aldrig brugt kondomer (selv i den periode, hvor man opfandt det der aids), været nabo til en, der kørte Berlingo, bollet kvinder med kønshår på hoved, røget så mange cigaretter, at de kunne fylde 88 PostNord-lastbiler, drukket en million gange mere portvin end det energidrikkende opvaskevand, du hælder ned ...
(Nu skal jeg lige trække vejret)
.. fået flere fartbøder end du har rykket i kæppen, stukket tungen tusind flere gange ned i mavesækken på uskyldige kvinder målt i forhold til de gange, du har set porno på dummeren, betalt tusind gange mere i bøder for at holde på handicap-parkeringspladser end du har betalt i skat, haft utugtigt omgang med Zenia Stampe og Stine Bosse længe før du fattede, at din lille pjovert kunne mere end bare tisse, haft utallige liebhaverboliger, mens du stadig bor sammen med Ib og Nicolai på et kammer på Vesterbro, generet flere mennesker end der er indbyggere i Vejle, været i flere slagsmål end du har haft kontakt med din hjerne, chikaneret flere svenskere end du har chikaneret dine kunder – og det siger vel ikke så lidt? Nå, ja, så har jeg tillige snydt en million gange mere i skat end det, du nu prøver at snyde mig for.
Alligevel tillader du dig at titulere mig i Du-form.
Dyb tavshed
Stadig dyb tavshed, men den bruger jeg så til at åbne endnu en flaske portvin, kigger ud af vinduet, og håber, at det også regner i morgen. Mens jeg inhalerer endnu et karton cigaretter, vender jeg tilbage til knægten, og spørger:
- Nå, Ib-Svend, hvad var det egentlig du ville sælge mig? En bil?
Dyb tavshed.
Som så blev afbrudt af lyden af dut, dut, dut, dut.
Faktisk en lettelse, men også en forundring over, at unge mennesker i dag ikke kender til ordene De, høflighed, etikette - eller bare forstår kunsten at konversere.
Men måske var det godt, at ham Ole-Ib lagde røret på. For selv en aristokrat som jeg var nok længere henne i samtalen gået til grove, retoriske udtryk.
Meget kan fremmede, unge byde mig – bare ikke DU-formen.
Kontaktperson:
Peter Qvistgaard
Telefon:23235493
 
Afsender:
PressCom
Lilliendalsvej, 35
4735 Mern
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse