Pressemeddelelser
Publiceret den: 18-12-2017
Danskere tænder hobevis af stearinlys i de mørke måneder, og lufter langt fra så meget ud, som de burde. Det forværrer den gennemsnitlige borgers indeklima suverænt. Boligventilation er én af løsningerne på problemet.

Kalenderlyset forurener dit hjem

Når kalenderen siger d. 1. december, tænder mange danskere det hyggelige kalenderlys. Forskning lavet af Cisbo (Center for Indeklima og Sundhed) peger dog på, at en af de største syndere for forurening i danskeres hjem er stearinlys. Soden fra tændte stearinlys sætter sig i hjemmet og kan give helbredsproblemer for både børn og voksne.

“Det er helt almindelige hverdagsaktiviteter så som at tænde stearinlys, der forringer indeklimaet. Det er desværre de færreste, der tænker over det.” siger Direktør for ventilationsfirmaet A2Vent Nicklas Andersen.

Sod, fugt, bakterier og støvpartikler skader helbredet

Ifølge undersøgelser fra Yougov lufter kun 8 % af danskere tilpas meget ud om dagen i sit hjem. Det betyder, at de resterende 92 % af os ikke gør nok for at skabe et sundt indeklima i hjemmet.

Hverdagsaktiviteter som madlavning, tøjvaskning og brusebade er også med til at ophobe sundhedsskadelige bakterier og partikler i hjemmet. Et dårligt indeklima proppet med husstøvmider, kemikalier, og sundhedsskadelige partikler og bakterier kan gøre os syge.

Selvom der er større behov for udluftning i de kolde måneder, lufter vi faktisk mindre ud. Det skyldes blandt andet, at vi helst vil opretholde varmen i hjemmet og samtidig er bange for høje varmeregninger, hvis vi lufter ud, imens radiatoren arbejder på højtryk.

Øget behov for ventilationsanlæg

Vinterens mørke og danskernes trang til at anvende stearinlys øger behovet for et ventilationsanlæg i boligen. Det er en af de lettere løsninger i de kolde måneder, så huset stadig er varmt, men luften ren.

“De fleste danskere bruger 90 % af deres tid indendørs. Derfor er det simpelthen alfa og omega, at danskerne bliver oplyst omkring, hvor skadeligt et dårligt indeklima kan være - og hvor vigtigt et sundt indeklima dermed er” fortæller Nicklas Andersen, direktør for ventilationsvirksomheden A2Vent.

Om A2vent
A2Vent er specialister i ventilationsanlæg. Virksomheden sælger, opsætter og udøver service af alle typer af ventilationsløsninger til boliger, industri og kontorer.

Pressekontakt
Kontakt A2Vent på 71 74 74 73, på info@a2vent.dk eller på www.a2vent.dk
Kontaktperson:
Nicklas Andersen
Telefon:71747473
 
Afsender:
A2vent
Valdemarshaab 11
4600 Køge
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse