Pressemeddelelser
Publiceret den: 05-06-2017
Af varehuschef Uffe Holm Sjøberg, Biltema

Ved at lade det nyklippede græs blive på plænen, kommer de naturlige næringsstoffer tilbage i jorden.
Mange haveejere efterlader græsset på plænen efter klipningen i stedet for at rive det sammen. Og det er en god idé. For det afklippede græs bliver senere til super næringsstof for – græsset.
Derfor er det smart at benytte en plæneklipper med indbygget bioklip, som findeler græsset, så det trænger hurtigere ned i plænen og formulder. Her begynder nemlig straks en slags kompostering. Denne konvertering giver stof til mikrober, bakterier og andre organismer, der findes i jorden, og gør at græsrødder får mere luft og næringsstoffer.
Græs som gødning er også miljøvenlig De naturlige næringsstoffer i græs kommer tilbage til jorden, og man behøver ikke at gøde kunstigt mere end højst nødvendigt. Så længe plantematerialet er frisk, er det en fantastisk ressource, som haven er i besiddelse af. Et faktum, som heldigvis flere haveejere er blevet opmærksomme på.
De flere plæneklippere, der sælges i dag har en bioklip-funktion, der gør dem i stand til at niveau- eller finklippe græsset.
Hvis man vælger at bioklippe, bør man være opmærksom på, at det kræver noget mere hyppig klipning af plænen samt en stærk plæneklipper. For hvis græsset er for langt, bliver det svært for bioklipperen at gøre sit arbejde.
Der er en forskel mellem flade amerikanske haver med fint græs og danske haver med ujævnt terræn og tunge græsplanter. Tillige er danske græsplæner ofte fugtige og våde, og det kræver mere af plæneklipperen. Så slå kun græsplænen i tørt vejr. Det gør plæneklipperens arbejde meget nemmere.
Er græsset ikke blevet slået i længere tid, så sæt en opsamler bag plæneklipperen eller brug en rive. For en bioklipper virker bedst på lavt græs.
Selvom bioklip er en god måde at give næring til græsplænen på, er det også vigtigt ind i mellem at give den kunstig gødning.
Kontaktperson:
Jens stig
Telefon:70807770
 
Afsender:
Biltema
Stenbukken 21
9200 Aalborg
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse