Pressemeddelelser
Publiceret den: 07-03-2017
Ny forening for kørelærere i Danmark
Kørelærerforeningen – er navnet på den ny forening for kørelærere i Danmark. Foreningen har netop afholdt stiftende generalforsamling. Her blev formanden og bestyrelsen valgt. I bestyrelsen er der repræsentanter fra Nordjylland, Midtjylland, Nordsjælland og Midtsjælland.
Formand Lisbet Jensen fortæller:
Vi har stiftet en ny forening, fordi de mange regler som kørelærerne er underlagt, efterhånden har kvalt den daglige trivsel og arbejdsglæde i køreskolerne. Det kan være nogle ganske små ting i de forskellige love og regler, som måske er lavet i den bedste mening, men som har store negative konsekvenser for, hvordan vi får vores dagligdag til at hænge sammen.
Vi burde til dagligt have et godt og tæt samarbejde med politiet og andre offentlige myndigheder. Det er desværre ikke tilfældet. Samarbejde betyder at begge parter bliver hørt. Vi bliver ikke hørt men dikteret. Vi håber at det bare er et spørgsmål om, at påpege de detaljer der skal ændres hist og her, for at få det hele til at fungere mere optimalt. Vi er nok en af de brancher, som i dagligdagen er mest afhængig af, hvordan de offentlige systemer fungerer.
Vi er underlagt en detaljeret styring af vores undervisning, som udløser bøder på stribe og endda fængsel, hvis de ikke overholdes. Hr. og fru. Danmark, har ingen anelse om, hvad der foregår i vores branche. Vi tror faktisk heller ikke at politikerne har. Vi har mange eksempler på, hvor ganske almindelige hårdtarbejdende kørelærere, er kommet i klemme i systemet. De sager vil vi gerne have frem i lyset. Begår vi fejl, straffes vi urimeligt hårdt i forhold til andre brancher. Det forventer vi selvfølgelig, at både politikerne og myndighederne vil se på, så også vi kørelærere fremadrettet, vil få en fair behandling.
Vi forventer ikke, at blive behandlet bedre end andre brancher. Vi vil bare have de samme arbejdsbetingelser. Ud over de daglige ting vi slås med, forventer vi også en stadig større digitalisering af kommunikationen mellem myndighederne, eleverne og os som kørelærere. I den forbindelse, vil vi hellere end gerne være med til, at udvikle løsninger som fungerer.
Som det er nu, er vi f.eks. inden for bare de sidste 3 måneder blevet pålagt, at printe endnu 2 dokumenter ud for kommunerne og sørge for at de bliver udfyldt. Vi kører dermed rundt med oplysninger på mange danskere både unge og deres forældre. Oplysninger som burde ligge trygt i kommunernes databaser.
Med vores store kontaktflade til unge mennesker, vil vi også gerne gøre en indsats for, at børn og unge, helt fra den tidlige skoletid, får gode trafikvaner og en god adfærd i trafikken. F.eks er undervisningen af cyklister meget mangelfuld.
Vi ved selvfølgelig, at vi ikke er den eneste forening for kørelærere. I årevis har vi forsøgt, at ændre på forholdene gennem de eksisterende foreninger. Det har desværre ikke båret frugt. Vi har derfor valgt, at stifte den ny forening med direkte medlemsdemokrati. Ordet er helt frit på bl.a. de sociale medier. Jo flere vi er der står sammen, jo hurtigere finder vi vejen til en bedre hverdag. Vi ved, at en hurtig og fri kommunikation, er vigtig i disse digitale tider, hvor nyheder opstår og svar skal gives, næsten fra time til time. Vi er i fuld gang med arbejdet og håber på en god modtagelse blandt kørelærerne i Danmark.

For uddybning og adgang til konkrete historier fra hverdagen kontakt:
Formand Lisbet Jensen lkoreskole@gmail.com eller mobil 24240245 (send evt. sms – så ringer jeg tilbage)
Kontaktperson:
Lisbet Jensen
Telefon:24240245
 
Afsender:
Kørelærerforeningen
Frederiksværkvej 14
3600 Frederikssund
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse