Pressemeddelelser
Publiceret den: 24-01-2017
Sidste forår stod landskabsarkitekterne Lars Hartmann og Steffen Plejdrup med et problem: De var i gang med at designe et grønt uderum, og ville gerne integrere en bæredygtig og letanvendelig vandingsmetode heri. Tanken var at anvende opsamlet regnvand til vanding af planter – og at finde en metode, der kunne håndtere regnvand fra kraftige regnskyl, så dette blev brugt til noget gavnligt, i stedet for at risikere at regnvandet oversvømmede kloakker og kældre. De fandt dog, til deres store overraskelse, ikke noget på markedet, der kunne tilfredsstille dette behov – og de begyndte derfor at designe deres egen løsning. Dette var i maj 2016. Nu er løsningen, Happy Roots, der integrerer regnvandsopsamling og selvvanding i ét, designet færdig, og er klar til at blive benyttet i landets haver i foråret.

Princippet er simpelt:
Læg Happy Roots elementerne under jorden i højbedet, terrassebedet eller lignende. Læg så jord ovenpå (elementet kan holde op til én meter jord) og plant planterne ud. Regnvandet opsamles og tilbageholdes – og det integrerede selvvandingssystem giver herefter rødderne mulighed for at trække vand, når de har behov for det. Planterne holdes således grønne og frodige, imens der spares på vandforbruget – nemt, praktisk og miljørigtigt.

Happy Roots kan anvendes i bede, i haver, i store krukker, i højbede, på terrasser, altaner etc. Et enkelt element fylder 25x25x10 cm, og man kan sætte flere elementer sammen, så de passer til det individuelle behov.

Designet er efterprøvet og klart - nu mangler landskabsarkitekterne blot at samle de sidste penge ind til produktionen - hvilket de gør på crowfunding-platformen Kickstarter. Her kan man forudbestille sine Happy Roots, og samtidig være med til at støtte dansk iværksætteri.

Læs mere på http://www.gethappyroots.com/kick
Kontaktperson:
Lars Hartmann
Telefon:26240950
 
Afsender:
Byland
Esromgade 15, 1. 1.
2200 Kbh N
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse