Publiceret den: 25-06-2013
Strøget eller centrum af Rom på en varm eftermiddag, en travl lufthavn eller Roskilde Festival. Tricktyve og lommetyve har især kronede dage, når den danske ferietid rammer.

”Folk er afslappede og glade, og der er mange mennesker, som mødes. Strøget er et rent tag selv-bord om sommeren,” lyder dommen fra Sunny Cagara, specialist og rådgiver inden for tricktyveri.

Små 98.000 gange årligt anmeldes et såkaldt borgertyveri til politiet – en stigning på 14.000 anmeldelser på blot fem år. Et bekymrende tal, som kan være svært at vende med kampagner.

”Vi plejer at hænge plakater op i ferietider eller uddele foldere, men det virker ikke. Folk ved måske inderst inde godt, hvordan de kan gardere sig imod tyverier, men det hjælper først, når man visualiserer det for dem,” udtaler Jesper Lundorf, sikkerhedschef i FN.

For at oplyse de ansatte om tricktyverier og lommetyve valgte FN at hyre Sunny Cagara som underviser.

Han formåede på kort tid at stjæle adskillige ejendele fra flere af de ansatte samt sikkerhedschefen på scenen for på den måde at illustrere vigtigheden af at være på vagt.

”Sunny fortalte på scenen, hvad han ville gøre, men formåede alligevel at bestjæle mig og flere af FN’s ansatte. Forestil jer blot tre af hans slags på en fyldt gågade …” siger Jesper Lundorf.

”Det gælder egentlig om at bruge sin sunde fornuft. Dvs. holde øje med omgivelserne, lyne lommerne til og lægge mærke til, hvis nogen går ind i én. Det er f.eks. heller ikke smart at gå rundt med en taske, hvor lynlåsen er uden for rækkevidde,” lyder Sunny Cagaras råd.

En person, der måske kendte til farerne, men ikke lyttede, er forfatteren Bo Lillesøe, som sidste år var udsat for et tricktyveri på en forårsdag i København:

”To østeuropæiske personer med læderjakker på stod og sang en fodboldsang på Skindergade. Den ene rullede sit ben rundt omkring mit og fik mig til at heppe og synge med. Hey-hey, Copenhagen … Pludselig var min pung væk fra baglommen.”

32-årige Sunny Cagara arbejder som magisk entertainer ved siden af jobbet som rådgiver og foredragsholder inden for tricktyveri. Han er opvokset i Brøndbyøster og bor i Valby.
Kontaktperson:
Sunny Cagara
Telefon:40989333
 
Afsender:
Sun Magic
Vallensbækvej 55
2605 Brøndby
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse

Presseudsendelser.dk ApS

Benediktevej 44
8800 Viborg
Telefon 2347 1166