Pressemeddelelser
Publiceret den: 07-09-2017
Omhu for eftertiden af Helga Berg udkommer den 25. september 2017

Omhu for eftertiden foregår om nogle få år i Europa, Tyrkiet og Nordafrika og reflekterer blandt andet over den internationale flygtningesituation og de konsekvenser, den globale opvarmning kan få. Kan vi selv gøre noget og vil vi? Påvirkes vores nære relationer og vores medmenneskelighed?

Bodil kommer ud for en voldsom oversvømmelse i Sønderjylland, som ødelægger hendes hjem og hundepensionat. På vej væk redder hun naboens datter og kører til kæresten Theodor i Tyskland. Han er idealist og opfinder og har konstrueret et bæredygtigt flytbart lille hus. Sammen med en gruppe papirløse flygtninge opretter de et hjem i skoven, hvor de prøver at leve som selvforsynende. Inden længe tvinges flokken til at bevæge sig sydpå.
I Tyrkiet har Bodils far Godfred, som har mistet kontakten med sine børn, en lille ferielejlighed, hvor han helst vil være i fred. Han får en hushjælp, syriske Tezzy, hvis ældste søn og mand befinder sig i kampområder. Selv bor hun med sine to mindste børn i en interimistisk teltlejr. Hendes anden søn Pax har nogle anfald med syner af store kommende naturkatastrofer. Tyrkisk politi leder efter suspekte personer og både Godfred og Tezzy bliver nødt til at forlade området.

Uddrag:
"Trods følelsesløse iskolde fingre fik Bodil startet traktoren, prøvede at undgå at ramme hundene. Vindstød bankede mod førerhuset. Hun drejede uden om et par overskyllede biler. Poplerne angav landevejens placering, så hun styrede efter dem. Her på de oversvømmede små veje i Sønderjylland var traktoren det bedste køretøj, senere på den anden side af grænsen måtte hun tage bestik af situationen. Forhåbentlig havde det tyske politi mere styr på tingene.
Længere fremme fægtede et par tynde arme i vandet. Hovedet dukkede op. De opspærrede øjne tilhørte naboens vistnok 12-årige datter. Bodil sagtnede farten og råbte: - Hold ud!
Så manøvrerede hun hen ved siden af pigen, lagde sig på knæ på traktorens gulv, rakte hænderne frem og greb fat i de tynde arme."

Helga Berg, uddannet bibliotekar, har skrevet en række romaner og tidligere beskæftiget sig med fremtiden i Næsten ånder i mørket fra 2008 og i novellesamlingen Ørkenvandring fra 2014. Nyeste udgivelse er krimien Indhentet af døden fra 2015.

© 2017 Helga Berg og Forlaget Brændpunkt
Grafisk opsætning af omslag: Søren Klok
1. udgave, 1. oplag
Tryk: Scandinavian Book A/S
ISBN: 9788793383388
348 sider
Pris for trykt bog kr. 249,-
Pris for E-bog kr. 99,-

Anmeldereksemplar kan rekvireres på mail: forlaget.braendpunkt@gmail.com.

Tak for jeres opmærksomhed.


Med venlig hilsen

Forlaget Brændpunkt
www.brændpunkt.dk
Kontaktperson:
Jørgen Gylling
Telefon:61319854
 
Afsender:
Forlaget Brændpunkt
Tanghavevej 12
5883 Oure
 
Filer og billeder
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse