Pressemeddelelser
Publiceret den: 24-08-2017
Til modelåret 2018 præsenterer KABE et helt nyt karosseri til campingvognene i Ædelsten-, Royal-, Imperial- og Hacienda-serierne. Det nye eksteriør har et moderne udviklet formsprog. Derudover har målet også været at skabe en mere rummelig fornemmelse i siddegruppen i fronten. Samtidig er de klassiske kendetegn bibeholdt, så du altid kan genkende en campingvogn fra svenske KABE.

Med det nye karosseri har KABE endnu engang iført sig førertrøjen og fortsætter med at vise vejen, når det handler om udviklingen af fremtidens mobile fritidsliv. Her handler det om design, sikkerhed og kvalitet – allerede ved første øjekast!

– Mange vil nok opleve visse lighedspunkter med eksteriøret for vores autocampere, og det er naturligvis ingen tilfældig-hed. Vi tilstræber at skabe en tydelig designlinje i hele KABEs brede modeludbud, forklarer Mikael Blomqvist som er teknisk chef og vicedirektør hos KABE.

FUNKTIONELT DESIGN
Det nyudviklede campingvognskarosseri kendetegnes af elegante og integrerede former. Front og bagparti og vognens langsider er diskret samlet med tynde hvidlakerede aluminiumprofiler.

Vognens store hvælvede forrude er integreret med fronten og giver en herlig panoramaudsigt med en masse lysindfald. Forrudens nederste del møder det blødt formede låg til den integrerede gaskasse. Under forruden er der et tyndt metalind-læg som designmæssigt fortsætter og skifter over til at udgøre vognens forreste bugserhåndtag.

– Hvis du har haft campingvogn før, vil du også lægge mærke til at gaskassens låge åbnes betydelig tættere på karosseriet, og at gulvet i gaskassen er sænket for at gøre det nemmere at løfte gasflaskerne ind. Vores ambition er altid at kombinere godt design med komfort og praktiske fordele, siger Jonas Svensson, som er udviklingschef for campingvognene.

For- og baglygter er videreudviklet i et nyt funktionelt design, og positionslysene på siderne er nu stilfuldt integreret i vog-nens skørt.

– De nye for- og baglygter er udviklet af KABE og har en dynamisk form, som forstærker karakteren i campingvognens eks-teriør. Baglygterne er buet omkring bagpartiets yderkant. Noget som faktisk ikke bare giver udseendet et løft, men som også indebærer at vognen får virkelig gode og effektive baglygter, påpeger Jonas Svensson.

BilledtekstÆ
KABE´s nye aerodynamiske karosseri med det nye bagparti er designet til at reducerer luftmodstanden.

DET INDVENDIGE RUM
Det er ikke kun karosseriet, som har gennemgået store ændringer. Når du træder ind i vognen, bemærker du med det samme, at interiøret virker meget luftigt. Det store vindue i fronten giver øjeblikkelig blikfang. Miljøet omkring siddegruppen føles ligeledes mere rummelig.

Billedtekst:
– I og med at vi har så en stor et vinduesparti i fronten af vognen, øges mængden af lys tilsvaren-de. Og når gaskassen er fuldt integreret i fronten dannede en glat overflade langs hele fronten, siger Roberth Eriksson, som er konstruktionschef på Kabe campingvogne.

Holdet bag det nye karosseri har arbejdet benhårdt på at udvikle de nye modeller både campingvogne og autocampere. Fra venstre; Tobias Jarnegren, Indkøber, Björn Svensson, indkøbschef, Jonas Svensson udviklingschef for Campingvogne, Roberth Eriksson, konstruktionschef, Andreas Kelekidis udviklingschef autocampere, Mikael Blomqvist, teknisk chef og vicedirektør.


VINDENDE TEKNIK
2018 er et modelår hvor KABEs campingvogne virkelig vil være synlige i gadebilledet og vække opmærksomhed. Vi tilbyder fem forskellige modelserier – alle med hver deres specifikke fordele og egenskaber. Her er den prisbillige Classic, Ædelsten-serien, som er Sveriges mest solgte modelserie, den topudstyrede Royal, den imponerende store Hacienda samt vores luksuriøse flagskib, Imperial.

Uanset om du vælger en af vores mindre campingvogne eller en af de helt store, får du et fritidskøretøj med garanteret helårskomfort, høj kvalitet og masser af smarte løsninger.

Vores campingvogne er udstyret med den sidste nye teknik, ofte udviklet af KABEs egen udviklingsafdeling. Et eksempel er det intelligente betjeningspanel, KABE Smart D, som styrer og overvåger alle køretøjets funktioner, og som desuden kan kobles op til mobilen via en app. KABE Smart D er i dag standard i alle Royal-, Hacienda- og Imperialcampingvognene.

– I starten af året blev KABE Smart D udpeget, som vinder af European Innovation Award i kategorien Connectivity, altså opkobling. Det er en bekræftelse på KABEs ledende rolle i Europa, når det handler om udvikling af moderne teknik i auto-campere og campingvogne, og det er vi utrolig stolte over, siger Mikael Blomqvist, som er teknisk chef og vicedirektør hos KABE.


Diplomet for KABEs Smart-D system som vandt førstepræmie i klassen ”Connectivity” (Opkobling) ved European innovation award 2017.

CLASSIC-NYHEDER
Classic er et af de seneste skud på KABE-stammen. Det er prisbillige campingvogne med lidt færre tilvalg og en noget kortere udstyrsliste end vores øvrige modeller – men med KABE-kvalitet hele vejen igennem.

De større Classic-vogne er bygget specielt med tanke på de unge familiers behov. Her er en dobbeltseng samt et separat børneværelse med to eller tre køjer.

– I 2018 udvider vi modelserien med Classic 630, som kan fås med en ekstra siddegruppe i midten eller med etagesenge. Desuden er der den populære børneværelsesvogn Classic 600 med yderligere to planløsninger, som også er tilpasset til familier med børn, fortæller Roberth Eriksson konstruktionschef hos KABE.

Der er nu i alt ti forskellige Classic-vogne at vælge imellem og desuden en lang række forskellige planløsninger!
Classic-serien gennemgår ikke noget karosseriskift, som de andre modelserier, men Classic-vognenes eksteriør får alligevel en mærkbar ansigtsløftning med nyt design af den øverste del af frontpartiet.

En anden velkommen Classic-nyhed er, at der er en MiniHeki tagluge som standard, præcis som i vores øvrige modeller. Det betyder blandt andet at lysindfaldet øges i vognen, fordi de nye tagluger er udstyret med klart glas.


Classic 600 GLE Classic 630 GXL

Billede tekst:
Classic 600 GLE findes i to planløsninger med køjesenge i to eller tre etager.


HJEMMELIG FØLELSE

Mikael afslører også at den lille plastikprops tid er forbi i KABEs håndvask. Fra og med 2018 er de store vaskekummer med metalafløb og metalprop, som optræder i samtlige campingvogne.
Det lyder måske som en lille petitesse i denne forbindelse, men faktum er, at de nye håndvask bidrager til at camping-vognslivet føles endnu mere hjemligt.


DUNDRENDE SUCCES FOR KABES FRONTPLACEREDE KØKKEN
Sidste efterår blev 630 FK lanceret i Royal og Imperial med et stort og indbydende køkken i vognens forende. Bare nogle få måneder senere blev sortimentet suppleret med 560 FK, som er en lidt mindre campingvogn med samme unikke køkken-løsning.
Køkkenet strækker sig på tværs i hele campingvognens bredde, med store bordarealer og i en standard, som minder om køkkenet derhjemme i huset eller lejligheden.
– Det blev øjeblikkelig en dundrende succes! I 2018 fortsætter vi og præsenterer yderligere to fine frontkøkkenvogne i Royal- og Imperial-udførelse, 600 FK samt 740 FK, forklarer Peter Carenborn, adm. dir. for KABE Husvagnar.
De nye frontkøkkenmodeller er forsynet med et større køle/fryseskab. Derudover er køkkenet i Royal-udførelsen udstyret med et stort gaskomfur med fire gasblus og ovn, mens Imperial-vognene har et eksklusivt induktionskomfur, som også indeholder to gasblus. Under komfuret er der en indbygningsovn, og i Imperial indgår der desuden mikrobølgeovn som standard.

Vognene med frontplaceret køkken findes nu i fire størrelser, 560, 600, 630 og 740; vælg mellem Royal- eller Imperial-udførelse.

DRØMMECAMPINGVOGNEN IMPERIAL
Imperial er KABEs virkelige premium-serie. For bare nogle få år siden var det en campingvogn, man kun kunne drømme om. I dag fås campingvognen over alle campingvogne i syv forskellige størrelser, fra den praktiske 560-model til den helt store Imperial 1000, og du kan vælge mellem en lang række forskellige modeller og planløsninger.
- Ud over det fantastiske køkken, kan du nyde sofaer i blødt tofarvet læder og luksuriøse badeværelser med porcelæn toilet. Aircondition er standard og en masse andre ting, som ikke engang er muligt som tilvalg i vores andre modeller, siger Peter Carenborn

ENKLERE OG SIKRERE
Allerede op til indeværende modelår blev der foretaget flere designændringer i interiøret i KABEs campingvogne. I samtlige modelserier fik sofaerne foran bløde runde hjørner, der gav en øget fornemmelse af plads, og den runde form blev genta-get i overskabenes lister.

– Nu slutter vi af med det nyudviklede karosseri og vores moderne frontkøkkenmodeller. Men vi foretager også løbende forbedringstiltag, som gør besiddelsen af en campingvogn både enklere og sikrere, påpeger Mikael Blomqvist.
Han nævner at alle KABEs campingvogne nu bygges på et chassis med selvjusterende bremser. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at foretage justeringer ved det årlige serviceeftersyn.

– I Royal, Hacienda og Imperial indgår ATC, et elektronisk stabiliseringssystem, som standard. Køber du en vogn i Ædelsten-serien, tilbyder vi ATC, som et muligt tilvalg.

Velkommen til modelåret 2018 med alle vores spændende KABE-nyheder!
Tag en snak med din forhandler, og få flere oplysninger og gode råd omkring dit valg af campingvogn fra KABE!
For yderlig information se www.kabe.dk
Opret din pressemeddelelse med det samme! Opret pressemeddelelse